info@ledilonprevencio.hu  |  +36 30 863 4636
Kövess :

Magzati szívhang-hallgató

szivhang_hallgato_400
A Magzati Szívhang-hallgató segítségével meghallgathatja még meg nem született gyermekének szívhangját, és egyéb csodálatos hangjait, többek között például  csuklását, mocorgását.

A készülék segítségével felveheti ezeket a hangokat, rögzítheti, megőrizheti, vagy elküldheti családtagjai, ismerősei számára e-mailben.

A készülék üzemeltetése:
A készülék egyszerűen működtethető, kisméretű, egy kézzel kezelhető. A készüléket nedves felületen kell használni. A készülék már a terhesség korai szakaszában is használható, a 14-16. héttől alkalmas arra, hogy a felhasználó hallgathassa a magzat szívhangját, a későbbiekben a mocorgás, fészkelődés, csuklás aranyos hangjait.
Csatlakoztassa a fejhallgatót a készülék kimeneti aljzatához. A vizsgált felületre, használat előtt célszerű szaküzletben, patikában megvásárolható akusztikus zselét, olajat, vizet kenni,- a készülék érzékelő fejét az erősebb vétel, hallhatóság és könnyebb használhatóság érdekében szintén célszerű benedvesíteni.

A készülék átvételekor egy heti/havi díj fizetendő. A hátralévő összeget a doppler visszaadásakor kell fizetni.
A készüléket elem nélkül adom, az elem a bérlő tulajdona marad, cseréjéről a bérlő gondoskodik.
A bérelhető eszközök fertőtlenítése a kölcsönzési díjban benne van.
A bérleti szerződésben megadott adatok harmadik félnek nem adhatók ki.
Az eszközök átvételének helye az elérhetőségeken történő megbeszélés szerint.

Kinek javasolt a készülék használata?
A magzat szívdobogását mindenki szereti hallgatni, apukától nagymamáig a családban. Azonban, akinek nincs benne gyakorlata, nehezen találja meg azt a pontot, ahol a megfelelő hangot tudja érzékelni a készülék. A vizsgálat 28-30. héttől végezhető egyre nagyobb találati aránnyal. Sok gyakorlást igényel, amíg meg tudjuk különböztetni az anyai köldökzsinór pulzáló hangját a magzati szív dobogásától. Bármennyire is bizonytalannak tűnik, megnyugtató hallani a rendszeres jellegzetes hangot. Első alkalommal közösen megkeressük, és megkülönböztetjük a két jellegzetes hangot.
Javasolt tehát a készülék használata azoknak, akik szeretnék gyakran hallani a pici szív “kopogó” ütéseit otthon is, és nem csak kórházi/ rendelői körülmények között, továbbá abban az esetben, amikor szakorvosi javaslat szól a gyakori “hallgatózás” mögött, mert a magzatnak gyakori kontrollra van szüksége.

A magzati mozgás rendszeres feljegyzése a magzat életét mentheti meg. Ehhez itt egy kis segítség, amiben a 32. héttől kell jelezni Reggel, Délben, Este a mozgásészlelést. A táblázatban X-el kell jelölni az érzett magzatmozgást egy napon belül háromszor. A magzat baj esetén az utolsó mozgása után még 10 órán át kap annyi oxigént, hogy életben tud maradni. Nagyon fontos tehát, hogy időben észlelve legyen, ha a mozgásával valami nincs rendben!! Sajnos a Várandós gondozási könyv már nem tartalmazza ezt a táblázatot, de mindenkinek erősen javasolt a vezetése.

Magzatmozgások figyelésének módszere  

A bérelhető eszközök fertőtlenítése a kölcsönzési díjban benne van.

A készülék kauciója 15000.- Ft.
A bérleti szerződésben megadott adatok harmadik félnek nem adhatók ki.
Az eszközök átvételének helye az elérhetőségeken történő megbeszélés szerint.