info@ledilonprevencio.hu  |  +36 30 863 4636
Kövess :

Várandós-gondozás

Várandós-gondozás: kismama kineziotape

Prevenció: deréktámasz, vállövi tartásjavítás, hasi bőr állapotmegőrzése

Várandósság ideje alatt gyakori a derékfájás, hátfájás, nyaki,- vállfájdalmak. Ezekre a problémákra segítséget nyújt a kinezio tapasz, mert segít az izmok lazításában, tartásában, ezáltal tehermentesíti a vázizmokat. Nagyon jó kiegészítője egyéb más segítségeknek, pl. masszázsnak, csak arra kell figyelni, hogy az olajos kezelés napján nem érdemes feltenni tapaszokat, mert a bőrt hiába mossuk le, továbbra is fogja magából engedni az olajat.
A hasi bőrkezelés, a striák megelőzése, ill. kezelése és a hasizom-védelem is fontos a kismama hasának növekedésével.
A végtagok duzzanata is jelentkezik a várandósság vége felé közeledve, amire szintén van segítség.

Szülés utáni emlőduzzanat, emlőgyulladás kezelésére is alkalmas.
Gyakran előfordul, hogy a várandósság alatt a hasizmok annyira megnyúlnak a köldök körül, hogy teljesen elválnak egymástól, elszakadnak és már vissza sem forrnak (rectus diastasis). Ilyenkor a köldök köré be tudunk nyúlni egy, kettő vagy akár még 3 ujjal is! Nagyon ijesztő látvány, és az érzés sem megnyugtató: olyan mintha nem tudna tartani a hasfal belső szerveket, felüléskor akár elő is bukkanhatnak. Ennek megelőzésére illetve szülés utáni támogatására ad lehetőséget a tapasz.
Hasi- és lágyéksérvek kezelésére is alkalmas.

Azonban, mint mindennek, ennek is vannak ellenjavallatai, kizáró esetei pl. a várandósság első trimeszterében nem lehet tapelni a hasra és a derékra. (többi ellenjavallatot lásd fent)
A kismamák hasát igyekszünk nem hűteni, ezért a meleg színeket kell pocakragasztáskor alkalmazni.

Időpont egyeztetés szükséges, kezelés helyszíne megbeszélés szerint.